PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

2014 YILI PARK-BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN FAALİYET RAPORU

Park ve Bahçelerle İlgili Çalışmalar :

1.      Mevcut bulunan orta ve kenar refüjlerde kurumuş ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi, çimlendirme ve mevsimlik süs bitkisi dikim işi tamamlanmıştır.

2.      Mevcu  bulunan orta ve kenar refüjlerin bordür boyama işleri tamamlanmıştır.

3.      İlçemizdeki mevcut parkların bakım ve onarımı tamamlanmıştır. (Sulama ve elektrik tesisatının bakım onarımı, yıpranmış ve kullanılmaz hale gelen ahşap malzemeleri ve metal gurubundaki malzemelerin yenisiyle değiştirilmesi işi tamamlanmıştır.

4.      Sulama amaçlı kullandığımız su tankeri sulama dışında halkın su ihtiyacını karşılanmakta olup ayrıca caddelerin sulanması işleri de yapılmış ve yapılması periyodik olarak devam etmektedir

5.      İlçemizdeki mevcut ağaçların ve çim alanlarının korunması için  gerekli gübreleme işleri yapılmıştır.

6.      Refüjlerde ve park alanları ile ilçeye giriş merkez noktalarına çim ve süs bitkileriyle güzel görünüm verilmiştir.

7.      Yeşil alanlarımızdaki toprağın daha verimli olabilmesi için Toprak,çiftlik gübresi ve toprak düzenleyiciler  kullanılmıştır.

8.      Yıl boyunca mevsimsel çalışmalar yapılmıştır.

9.      İsmetpaşa Mah. Ve Kemertaş Mah. 1 er  adet  olmak üzere 2 adet parkın ihale ilan yapılmıştır.

10.  İstasyon mah. 1 adet piknik alanı yeri yapım işi ihale ilanı yapılmıştır.

11.  Belediyenin imkanları dahilinde  2015 yılı içerisinde yeni park alanları yapımı düşünülmektedir. 27/02/2015

Yusuf YILDIZ

Park ve Bahçeler Müdürü