MERKEZ MAHALLELERDE YOL BAKIM VE PARKE TAŞI DÖŞEMESİNE BAŞLANDI

Ergani Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez mahallelerde başlattığı yol yapım ve parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Ergani Belediyesi Fen işleri müdürlüğü Site yolları, Çarşı merkezi, Şirinevler, İstasyon, İsmet paşa mahalleleri, 30 metrelik yol ve diğer muhtelif mahallelerimizde döşenmesi için ihalesi gerçekleştirilen toplam 300 bin metre kare kilitli parke taşı döşemesi, kaldırım çalışmaları ve yol yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ergani’de Mevsim şartlarının uygun olması nedeniyle yol ve asfaltlama çalışmalarına yoğunluk veren Ergani Belediyesi, planlamalar çerçevesinde merkez mahalle yollarını yapmaya başladı. Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçenin dört bir noktasında sürdürdüğü yol yapım çalışmalarının sürüyor. Özelikle kış aylarında kötü hava koşullarından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde hem kilitli parke taşı döşeme ve refuj düzenleme işlemi hem de stabilize yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Site yollarında 63 bin metre kare kilitli parke taşı ve kaldırım çalışması. Şirin evler, İstasyon, İsmet Paşa ve diğer muhtelif mahallelerimizde eksik kalan sokaklarımızda kilitli parke taşı döşemesi için 165 bin metre kare parke taşı döşemesi,30 metrelik yol diye tabir edilen yeni şehir mahallesindeki yolda 55 bin metre karelik kilitli parke taşı döşemesi, kaldırım yenilemesi ve orta refujlar yapılacak. 30 metrelik yolda yağmur sularından kaynaklı olan yol bozulmaları kazılarak dolgu malzemesi ile düzeltilip yağmur suları için gerekli noktalara ızgaralar bırakılacağını belirtti.

“Çalışmalarımızı şehrin dört bir tarafında başlattık”

Ergani Belediye Başkanı Av. Ramazan KARTALMIŞ

"2015 yılı Ergani merkez ve köylerinde daha önce aldığımız kararlar doğrultusunda çalışmalara yaz sezonunda başladık. Bu yıl Ergani için toplam parke taşı 300 bin metre karedir. Yapılan tespitlerde toplam 450 bin metre kare ihtiyacımız vardı. Fakat DİSKİ ile yapılan görüşmelerde Ergani şebeke suyundan kaynaklı bir kısmı alt yapıdan kaynaklı sorunlar olduğunu, üst yapı yapılsa dahi tekrar bozulacağı tespitini yaptıklarından dolayı bazı mahallelerimizi Adnan Menderes, Fatih ve Kemertaş’ın bir kısmında bu yıl parke taşı yapmama kararı aldık. Geriye kalan mahallerimizi bitirme kararı aldık. Çalışmalarımızı şehrin dört bir tarafında başlattık. Hedefimiz eylül sonu ekim ortasına kadar çalışmalara başladığımız tüm mahallelerde çalışmaları bitirmektir. Geçmişte yapılan parke taşı döşemesi düşünüldüğünde 420 bin metre kareyken bu yıl yapacağımız 300 bin metre karelik parke taşı döşemesini önemli buluyorum” dedi.

”2016 yılı sonunda parke taşı döşenmemiş hiçbir sokak kalmayacak”

Önümüzdeki yılda çalışmaların devam edeceğini belirten Kartalmış,”Önümüzdeki sene su ve kanalizasyon sorunları çözüme kavuşacak mahallelerinde önümüzdeki sene itibarı ile üst yapısını bitireceğiz. 2016 yılı sonu itibarı ile halkımıza söz verdiğimiz gibi Ergani’de hiçbir şekilde parke taşı döşenmemiş hiçbir cadde, sokak bırakmamış olacağız” dedi.