BELEDİYEMİZ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Ergani Belediyesi çalışmaları ilçenin dört bir yanında tüm hızı ile sürdürüyor.

Ergani belediyesinin ilçenin dört bir yanında başlattığı parke yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Mevsim şartlarının uygun olması nedeniyle yol ve asfaltlama çalışmalarına yoğunluk veren Ergani Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Site yollarında 63 bin m2 kilitli parke taşı ve kaldırım çalışması, Şirinevler, İstasyon, İsmet Paşa ve diğer muhtelif mahallelerimiz eksik kalan kilitli parke taşı döşemesi için 165 bin m2 parke taşı döşemesi çalışmalarının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ortaklaşa, özelikle kış aylarında kötü hava koşullarından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Yenişehir mahallesinde bulunan yolda 55 bin m2 kilitli parke taşı döşemesi ile 24 bin m2 kaldırım ve orta refüj çalışmasının startı verildi. Ayrıca orta refüjde sulama ve ağaçlandırma çalışması yapılacaktır.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ergani Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, çalışmaları bir an önce bitirmeyi hedeflendiklerini belirterek, “Amacımız yurttaşlarımızı en kısa zamanda tozdan ve çamurdan kurtararak, ilçemize her türlü yatırımı yapmak ve ilçemize modern bir görünüm kazandırmaktır” dedi.

Çalışmalarından dolayı yurttaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.