ÇAYIRDERE (SINCIK) KÖYÜNDE KADIN SAĞLIĞI, GEBELİK VE BEBEK BAKIMI SEMİNERİ VERİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na bağlı gezici köy eğitim grubu ile Ergani Belediyesi SELİS Kadın Dayanışma Derneği, kadın sağlığı üzerine seminer düzenledi. Ergani'ye bağlı Çayırdere (Sıncık) köyü taziye evinde düzenlenen seminere çok sayıda kadın katıldı. Seminer'de kadınlara "Lohusalık, yeni doğan bebek ve gebelik bakımı" üzerine basılı olan küçük broşürler dağıtıldı. Seminerde konuşan Sağlık Eğitmeni Müzeyyen Bektaş, kadınlara kadın üreme sağlığı, gebelik, güvenli annelik, kadın sağlığı, erken yaşta evliliğin kadın hayatı üzerindeki etkilerine dair bilgi verdi.

Seminer soru cevap şeklinde tamamlandı.