BELEDİYEMİZ KIRSAL MAHALLELERE PARKE TAŞI DÖŞÜYOR

İlçemizde, mahalle statüsü kazanan 3 mahallenin sokaklarına 10 bin metrekare parke taşı döşemesine başlandı.

6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası'nda, daha önce İl Özel İdareleri tarafından köylere sunulan hizmetlerin belediyelere devredilmesi, yıllardır hayata geçirilemeyen çalışmaların yaşama geçmesini sağladı.

İlçeye bağlanan 101 mahallenin bir çoğunda ilk kez parke taşı uygulaması yapan Ergani Belediyesi, ilçeye bağlı Ahmetli (Pirahmet), Salihli(Salihi), ve Armutova(Amidi) mahallelerinde yol düzeltme ve stabilize işlemleri tamamlanarak parke taşı döşemesi çalışmalarına başlandı.

İlçeye bağlı merkez mahallelerde 10 ayrı noktada 240 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi çalışmalarını yürüten Ergani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü,2015 yılı sonuna kadar tüm mahallelerdeki çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

Ahmetli Mahallesinde 25 yıldır muhtarlık yapan Abdulsamet Bingöl, köy içindeki yolların yağışlı hava koşullarında çamur içinde kaldığını ve çamurdan dolayı çocukların okula gitmekte zorluk çektiğini vurguladı. Geçmişte tüm kurumlara başvurduğu halde kimsenin kendilerine dönüş yapmadığını ifade eden Bingöl, “Köylere sunulan hizmetlerin belediyelere devredilmesi ile birlikte hizmetle tanıştık. Ve şu anda Ergani Belediyesi köyümüzün içini parke taşı ile döşüyor. Belediyemize teşekkür ediyoruz. İnşallah köylerimiz daha güzel olacak.”dedi.

Mahalle sakinleri ise,  eskiden kış aylarında yaşan kötü koşulların giderildiğini ve yıllarca hayalini kurdukları hizmetleri artık Ergani Belediyesi sayesinde aldıklarını belirterek, belediyemize teşekkür ettiler.