KLASİK PARKIN ÖTESİNDE BİR YAŞAM ALANI HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNULDU

Ergani Belediyesi, alternatif yaşam alanlarından olan ilk 3 parkın açılışını gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği alanlara ilişkin konuşan Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış amaçlarının, halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirterek, bu tür alanların sayısını arttıracaklarının müjdesini verdi.

Ergani’de eskiden park alanları 33 bin metrekare iken, bu yıl 95 bin metrekareye yükseldi. Belediye tarafından halka verilen sözler bir bir yerine getirilmeye devam ediyor. Son olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Ergani Belediyesi’ne 10 yıl süreli olmak üzere tahsis edilen ve eski (DSİ)  deposu olarak bilinen alan, belediyemizin yoğun çabası sonucu mesire alanı olarak yeniden düzenlendi. Alternatif yaşam alanları yaratma hedefi doğrultusunda düzenlenen alanlarda yapılan parklardan ilk 3 tanesi, Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ve Belediye yönetiminin katılımıyla hizmete açıldı. Açılıştan sonra parklara akın eden yüzlerce yurttaş, doğayla başbaşa keyifli bir günün tadını çıkardı. Parklara gelen yurttaşlar, Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış’a bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlçenin bu tür alanlara sahip olmasının bir avantaj olduğunu ifade eden yurttaşlar, belediye yönetimine teşekkür etti.

‘Sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’

Yurttaşlarla teker teker sohbet eden Kartalmış da, yaklaşık iki yıl önce yönetime geldiklerinde ilçe halkına bu kentle ilgili sözler verdiklerini hatırlatarak, “Bu sözleri verirken de şunu biliyorduk; özellikle toplumun geleceğine yönelik vaadler konusunda ciddi anlamda tereddütleri vardı. Siyasetçilerin verdikleri sözleri tutmaması konusunda ciddi önyargılar oluşmuştu. Bu önyargılarında haklılardı. Çünkü sonuçta siyaset maalesef Türkiye’de bir bütün olarak çok olumlu algılanmıyor. Negatif bir algı toplumda da siyasette de siyasetçide de hâkimdir. İki yıl önce bu kentte ciddi sosyal-doğal yasam alanları kuracağımızı söylemiştik. 2014 sonu 2016 başına kadar halkımıza verdiğimiz sözleri bugün tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

1 günde 3 parkın açılışı yapıldı

Bu süre zarfında 95 bin metrekare alanı kapsayan parkları faaliyete soktuklarını aktaran Kartalmış, amaçlarını şu sözlerle anlattı: “Doğal yaşam, özellikle yeşili bol, insanların içinde her türlü sportif faaliyette bulunabileceği, piknik alanı olarak kullanabileceği alanları yaratmak istedik. Bugün itibariyle üç parkımız da faaliyete girdi. Şuan bulunduğumuz İstasyon Parkımız, 77 bin metrekare alanı kapsamaktadır. Bu alanda, çocuk oyun alanları, spor alanları, kafeteryasıyla halkımızın hizmetine girmiştir. Kafeterya dâhil olmak üzere söz konusu piknik alanı da belediyemiz tarafından işletilmektedir.”

‘Ucuz ve kaliteli hizmet’

Piknik alanının ücretsiz olduğuna dikkat çeken Kartalmış, kafeteryada satılan ürünlerin tamamının maliyet fiyatına yakın olduğun söyledi. Kesinlikle kâr amacı gütmediklerini ifade eden Kartalmış, “Amacımız halkımıza kaliteli ucuz hizmet sağlamaktır. İnşallah bundan sonra da hedefimizdeki seçim döneminde söz verdiğimiz 7 park, 200 bin metrekare alanı parka dönüştüreceğiz. Bugün hedefimizin yarısını tamamladık. Bu yaz da belediyemizin hizmet binasının olduğu alanda bulunan alanla ilgili çalışmalarımız inşallah bu ayın sonu itibariyle başlayacak” diye konuştu.

‘Kadınlar için güvenli alanlar’

Parkın bir nevi kadın parkı olduğunu aktaran Kartalmış, bunun nedenlerini ise şu sözlerle dile getirdi: “Çünkü buraya erkekler, eşleri, anneleri, ablaları, arkadaşları olmadan, yani kadınlar olmadan giremezler. Belki bu tutumumuz çok tutucu, muhafazakâr görülebilir. Amacımız bu değil, ancak buradaki amacımız iki endişemizi gidermeye dönük en azından önlem almaktır. Erkekler zaten yaşamın her alanına istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar. Ama ne yazık ki toplumsal yaşamımızda kadınların böyle bir şansı yoktur. Bu anlamda kadınlara bir anlamda bir adım önde olma şansı veriyoruz. Buradaki amacımız eşitler arasında daha eşit bir pozisyon sağlamaktır. Özellikle toplumumuzda geçmişten beri parklara yönelik algı maalesef çok olumlu değil. Bu da aslında bizlerin, idarecilerin, yöneticilerin bu konuda yeteri kadar çaba sarf etmemesinden kaynaklanıyor. Çünkü buralarda insanlar parklara bakarken, sahipsiz, kontrolsüz, kendilerini güvende hissetmedikleri alanlar olarak bakmışlardır. Biz bu piknik alanında, özellikle girişte güvenlik elemanları ile denetim sağlıyoruz. Biz bunu bir yönüyle kadınların hem bir adım önde olmasını sağlamak, hem de insanların kendini güvende hissetmesini ve rahat olmasını sağlamak amacıyla yapıyoruz."