ERGANİ BELEDİYESİ PERSONELİNE MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ VERİLDİ

ERGANİ BELEDİYESİ PERSONELİNE MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ VERİLDİ Ergani Belediyesi çalışanlarına madde bağımlılığına ilişkin seminer verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hevra Destek Merkezi, madde bağımlılığı ile daha etkin mücadele yürütmek amacıyla Ergani Belediyesi çalışanlarına seminer verdi.  Ergani Belediyesi altında bulunan Taziye evinde verilen seminere Ergani Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Polat, Belediye Meclis Üyeleri ile belediye çalışanları katıldı.

Slayt gösterimi ile verilen seminerde madde bağımlılığı, madde ve etkileri, bağımlı bireye ilişkin bilgilendirme yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışman Muhsin Söyler, “Bu eğitimi belediye çalışanları ile yapmamızdaki en önemli etken, şehirlerde Belediye çalışanlarının halkla iç içe ve sürekli sahada olmalarıdır. Bundan dolayı madde bağımlıları ile karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda nasıl davranmaları gerektiğini bilgilendirmek amacındayız.” dedi. Ayrıca seminer sonrasında Belediye çalışanlarımızın, çalışma alanlarında madde bağımlılığı konusunda duyarlılığının daha fazla artabileceğini söyledi.

Ardından çalışanlarla madde bağımlılığına ilişkin anket yapıldı ve broşür dağıtıldı.