ZABITA EKİPLERİMİZ SEYYAR TEZGAH VE BARAKALARI KALDIRMAYA BAŞLADI

Ergani Devlet Hastanesi önünde ve Elazığ Caddesi üzerinde bulunan seyyar satıcı tezgâh ve barakaları Ergani Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından kaldırıldı. Uzun süredir ilçe merkezinde trafiği de olumsuz etkileyen seyyar satıcıların çalışmayan araçları çekici ile Belediye garajına gönderildi. İşgaliyelerin sıfır olması yönündeki kararın titizlikle uygulandığını belirten Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, görüntü kirliliği yaratan tezgâhlara da izin verilmeyeceğini söyleyerek ilçe merkezi başta olmak üzere olumsuzluk yaratan, kaldırımlarda geçişleri engelleyen, görüntü kirliliği yaratan, trafiği olumsuz etkileyen seyyar tezgâhların tamamını kaldırılacağını belirtti.

Kartalmış, “Başlatmış olduğumuz çalışma ile ilk etapta 10 seyyar tezgâh kaldırıldı. Çarşı merkezinden başlayarak tüm mahallelere yayılacak olan çalışmada, seyyar tezgâhların tamamının kaldırılmasını hedefliyoruz. İlçe genelinde bu görüntü kirliliğini kaldırdığımızda bazı vatandaşlarımızın bu uygulamamızdan mağdur edildiği gibi bir yanılsamaya düşmemek gerekir. Aksi takdirde kaos kaçınılmaz olur. Bu da kentte yaşayan halkın ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalması demektir. Yaşanılabilir bir Ergani için elimizden gelen hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Kentin gereksinimleri neyi gerektiriyorsa bize maliyetine bakmaksızın yerine getirmeye çalıştık. Hizmetlerimiz halkımızın genel çıkarlarının yanında durmaksızın devam edecek. Bu anlayışla Ergani halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.