ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLEDİK

Ergani Belediyesi tarafından çocuk istismarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çocuk istismarı ve ihmali konulu bir seminer düzenlendi. Dicle yolunda bulunan Şex Said Taziye Evinde düzenlenen seminere Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Av. Gazal Bayram Koluman, Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Evi Çocuk Gelişimcisi Aynur Özbay, Ergani Belediyesi Kadın Personeli ile çok sayıda kadın katıldı.

Seminerde Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Av. Gazal Bayram Koluman, çocuk istismarı çocuk hakları, istismar ve ihmalin tanımları, istismar ve ihmale neden olabilecek riskler ile çocuklara yönelik cinsel istismarda hukuksal süreç hakkında bilgi verdi. Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Evi Çocuk Gelişimcisi Aynur Özbay ise çocuk istismarı, cinsel istismara uğrayan çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiğini ve çocuk istismarının psikolojik etkileri üzerinde bilgi verdi.

Çocuk istismarı ve ihmalini anlatan broşürler dağıtılan seminer soru ve cevap şeklinde devam etti.