BOTANİK PARK VE KENT MEYDANI PROJESİNE START VERİLDİ

BOTANİK PARK VE KENT MEYDANI PROJESİNE START VERİLDİ Ergani Belediyesi tarafından yapılacak olan, “Botanik Park ve Kent Meydanı” projesi yapım çalışmalarına başlandı. Ergani Belediyesi tarafından çarşı merkezinde yapılacak olan “Botanik Park ve Kent Meydanı” projesi yapım çalışmasının startı verildi. Ergani belediyesi, alternatif sosyal yaşam alanları oluşturma faaliyetleri kapsamında geçen yıl üç parkın yapımını tamamlayarak yurttaşların hizmetine sundu. Geçmişte toplam 25 bin m²(metre kare) olan yeşil alan miktarına 2015 yılında 95 bin m² (metre kare) yeşil alan daha eklenerek yeşil alan miktarı 120 bin m² (metre kare) ye çıkarıldı. Yapımına başlanan 5 bin m² (metre kare) lik Botanik Park ve Kent Meydanının tamamlanması ile toplam yeşil alan miktarı 125 bin m² (metre kare)ye çıkarılmış olacak. Ergani Belediyesi, Ergani’nin merkez mevkiinde bulunan belediyeye ait taşınmazları yıkarak yurttaşların hizmetine sunmak amacıyla yeniden projelendirip yerlerine “Botanik Park ve Kent Meydanı” inşa etme çalışmalarına başladı. Yapımına başlanan Botanik Park ve Kent Meydanı projesinin dört ayda bitirilmesi hedefleniyor. Park, halkın önemli bir eksiğini gidermenin yanında birçok yeniliği ve çeşitliliği de içinde barındıran bir yaşam alanı sunacak. Parkta yeşil dokuyu oluşturmak amacıyla bitkilendirme çalışmaları yapılacak, yetişkin ağaçların yanı sıra onlarca tür çiçek ve estetik görünüme sahip çeşitli ağaçlar dikilecek. Park zemininde geniş ölçüde çim ve çiçek ekimi yapılarak beton kullanımının en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Yapılan bu çalışmalarla parka botanik bahçe görünümü kazandırılarak çocukların yeşille olan bağı kuvvetlendirilecektir. Yapımına başlanan parkta, bin bir çeşit bitkinin yanında saat kulesi, hayvan figürleri, ışıklı su fıskiyeleri, dikey bahçeler, su perdeleri, kamelyalar, banklar, engelli vatandaşlara uygun düzenlenen otantik merdivenler ve yürüyüş yolları da yer alacak. Botanik Park ve Kent Meydanı projesinin de hayata geçmesiyle birlikte daha önce vaad edilen yedi parktan dördüncüsü de halkın hizmetine sunulmuş olacak. Böylelikle yapılması planlanan 200bin m²(metre kare) yeşil alanın 100 bin m²(metre kare)si tamamlanarak hedeflenen yeşil alanın yarısı ilçeye kazandırılmış olacak.