BOTANİK PARK VE KENT MEYDANI HALKIMIZIN HİZMETİNDE

Ergani Belediyesi, alternatif sosyal yaşam alanları oluşturma faaliyetleri kapsamında Diyarbakır’da bir ilk olma özelliği taşıyan “Botanik Park ve Kent Meydanı” projesini hayata geçirdi.
Ergani Belediyesi tarafından “Botanik Park ve Kent Meydanı” projesi yapımı tamamlanarak halka açıldı. Ergani belediyesi, alternatif sosyal yaşam alanları oluşturma faaliyetleri kapsamında geçen yıl üç parkın yapımını tamamlayarak yurttaşların hizmetine sundu. Geçmişte toplam 25 bin m²  olan yeşil alan miktarına 2015 yılında 95 bin m² yeşil alan daha eklenerek yeşil alan miktarını 120 bin m²ye çıkarıldı. Yapımına başlanan 5 bin m²’lik Botanik Park ve Kent Meydanının tamamlanması ile toplam yeşil alan miktarı 125 bin m² ye çıkarılmış oldu. Parkta yeşil dokuyu oluşturmak amacıyla farklı bitkiler ekildi. Yetişkin ağaçların yanı sıra onlarca tür çiçek ve estetik görünüme sahip çeşitli ağaçlarla park zenginleştirildi. Park zemininde geniş ölçüde çim ve çiçek ekimi yapılarak beton kullanımı en aza indirildi. Yapımı tamamlanan parkta, binbir çeşit bitkinin yanı sıra saat kulesi, hayvan figürleri, ışıklı su fıskiyeleri, dikey bahçeler, su perdeleri, kamelyalar, banklar, engelli vatandaşlara uygun düzenlenen otantik merdivenler ve yürüyüş yolları da yer alıyor.

Gençlerin ve kadınların zaman geçirdiği alan haline gelen parkta karşılaştığımız Didem Şişkin “Kent merkezinde böyle zaman geçirecek yeşil bir alanın olması fevkalade bir şey hem görsel olarak hem de sağlık açısından önemli” diye konuştu.

‘OKUL SONRASI ZAMAN GEÇİRİYORUZ’
Lise öğrencileri Ece Aygün ve Rojda Alp Altun “ Okul sonrası uğradığımız arkadaşlarımızla zaman geçirdiğimiz bir alan ve büyük bir ihtiyacı karşıladı” diye konuştular.

‘KENTE NEFES ALDIRIYOR’

Yeşil bir alanın kentin merkezinde olmasının önemini vurgulayan Didem Şişkin “Kadın olarak kafelerde oturamıyoruz böyle bir alanın olması bizim açımızdan çok sevindirici hemde kentin merkezinde olması kente nefes aldırıyor” dedi.

Botanik Park ve Kent Meydanı projesinin de hayata geçmesiyle birlikte daha önce vaat edilen yedi parktan dördüncüsü de halkın hizmetine sunulmuş oldu. Böylelikle yapılması planlanan 200bin m² yeşil alanın 100 bin m²’si tamamlanarak hedeflenen yeşil alanın yarısı ilçeye kazandırılmış oldu.