ERGANİ BELEDİYESİ 18 BİN METREKARELİK PARK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ergani Belediyesi, alternatif sosyal yaşam alanları oluşturma çalışmaları kapsamında, 18 bin m² alan üzerinde yeni bir parkın çalışma startını verdi.

Ergani Belediyesi çağdaş, temiz ve yaşanılabilir bir kent oluşturma çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor. Park çalışmaları kapsamında, Adnan Menderes Mahallesi Siteler mevkiinde belediyeye ait 18 dönümlük arazi yeşil alan olarak kullanılmak üzere projelendirildi. Proje kapsamında belediyeye ait araçlarla arazi düzeltilerek zemin dolgusu gerçekleştirildi. Çalışma startı verilen parkta 3000 adet Piramit Limon Selvi Ağacı, 350 adet Londra Çınarı, 100 adet Akça Ağacı, 40 adet Piramit Mavi, 8 adet Manolya Ağacı, 100 adet Sedir Ağacı, , 40 adet Jumbo Piramit Selvi Ağacı olmak üzere toplam 3650 ağaç dikilecek. Ayrıca, alanda yeşil dokuyu oluşturmak amacıyla çimleme çalışmaları yapılacak, yetişkin ağaçların yanı sıra onlarca tür çiçek ve estetik görünüme sahip çeşitli mini ağaçlar dikilecek. Yeni yapılacak parkta otomatik sulama sistemi kullanılacak, geniş alanlara yetebilecek kapasitede fıskiyeler takılacak.

Çalışmalarına başlanan park tamamlandığında, daha önce vaat edilen “Ergani’ye Yedi Park” projesinin beşincisi de ilçemize kazandırılmış olacak.

Ergani Belediyesi, sosyal yaşam alanları oluşturma faaliyetleri kapsamında üç yılda 4 parkın yapımını tamamlayarak Erganililerin hizmetine sundu. Ergani Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü çalışmalarıyla, geçmişte toplam 25 bin m² olan yeşil alan miktarına, 2015 yılında 95 bin m², 2016 yılında 5 bin m² yeşil alan daha eklenerek yeşil alan miktarı 125 bin m² ye çıkarıldı. Projesine başlanan parkın tamamlanması ile ilçemizin toplam yeşil alan miktarı 143 bin m² ye ulaştırılmış olacak.