Belediyemiz Kırsal Mahallelerde 16 Bin Metre Kare Kilitli Parke Taşı Döşedi

Ergani Belediyesi, 2 kırsal mahallenin sokaklarına 16 bin metrekare kilitli parke taşı döşedi.

Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelere kilit parke taşı döşeyerek, halkımızın yollarla ilgili sıkıntılarını gideriyor.

6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile, daha önce İl Özel İdareleri tarafından köylere sunulan hizmetlerin belediyelere devredilmesi, yıllardır hayata geçirilemeyen çalışmaların yaşama geçmesini sağladı.

İlçeye bağlanan 101 mahallenin bir çoğunda ilk kez kilitli parke taşı uygulaması gerçekleştiren Ergani Belediyesi, Dibektaş(Zımek) mahallesinde 10 bin m2, Yukarı Kuyulu (Termıl) mahallesinde 6 bin m2 yol düzeltme ve stabilize işlemlerini tamamlayarak kilitli parke taşı döşedi.

Mahalle sakinleri, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Ergani Belediyesine teşekkür etti.

Merkez mahallelerde de 44 bin m2 kilitli parke taşı döşemesini tamamlayan Ergani Belediyesi, kırsal mahallelerle birlikte 2017 yılında toplam 60 bin m2 kilitli parke taşı döşemesini tamamladı.

2015 yılı öncesi ilçe genelinde yapılan kilitli parke taşı döşemesi  420 bin metrekare iken; Belediyemizin 3 yıl içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirdiği 2015 yılında 300 bin metrekare, 2016 yılında 172 bin metrekare, 2017 yılında ise 60 bin m2 kilitli parke taşı döşemesi ile ilçede kilitli parke taşı döşemesini 952 bin m2 çıkarttı.