ERGANİ BELEDİYESİ İKİ ADET ÇOK AMAÇLI TAZİYE EVİ YAPIMINA BAŞLADI

Ergani Belediyesi tarafından, Saray ve İsmetpaşa Mahallelerinde yapımına başlanan çok amaçlı iki adet taziye evinin inşaat çalışmalarına başlandı.

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda halkın ihtiyaç ve taleplerine yönelik hizmetlerini sürdüren Ergani belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşların acılarını paylaşmak üzere gelen misafirlerini temiz, konforlu ve elverişli bir ortamda kabul edebilmelerini sağlamak amacıyla yapımı devam eden taziye evlerinin en kısa zamanda hizmete sunulması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yapımına başlanan çok amaçlı taziye evlerinin ilki; İsmet Paşa Mahallesi (Bagür) Diyarbakır Caddesi Taştekin Petrol yanında olan 1240 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. İsmetpaşa Mahallesinde konferans salonu olarak da kullanılacak şekilde tasarlanan taziye evi 2 katlı olarak inşa edilmektedir. Alt katta kadın ve erkekler için ayrı 2 taziye salonu, mescit, bay ve bayan abdesthane, yemekhane, çay ocağı ve mutfak gibi iç sosyal donatılara da yer verilecek. 2. kat ise 250 kişilik çok amaçlı konferans salonu, fuaye, kulis, bay ve bayan abdesthane olarak düzenlenecek.

Yapımı devam eden ikinci taziye evi ise; Saray Mahallesi Çiftepınar Caddesi eski sebze hali karşında taşınmazı belediyeye ait olan 442 metrekare alan üzerinde iki katlı olacak şekilde inşa edilmektedir. Alt katta erkek taziye salonu, mescit, mutfak ve abdesthane üst katta ise bayan taziye salonu, mescit, mutfak ve abdesthane yer alacaktır.

Bu anlamlı çalışma tamamlandığında yurttaşların önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.