ERGANİ BELEDİYESİ ‘YEŞİL BİR ERGANİ’ PROJESİNE AĞAÇ DİKİMİ İLE DEVAM EDİYOR

Ergani Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü yeşil alan oluşturma ve ağaç dikme çalışmaları devam ediyor. Kentsel estetik, peyzaj ve sokak sağlıklaştırmasına devam eden Ergani belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde binlerce ağaç dikerek, ilçeyi adeta bir Flora’ya dönüştürdü. Ergani Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, büyük bir itinayla yürüttükleri ağaçlandırma çalışması kapsamında Kız Meslek Lisesi yanı, Şehri Nebi Sitesi altı, Hacı Hasan Ergün Cami altı, Kaya yapı yanI, Devlet Hastanesi yanı, Manolya Parkı ve TOKİ orta refüjünde 2 ayda, yaklaşık 15 bin metre kare alan üzerinde 1800 İran çamını toprakla buluşturdu.

Ağaç dikimine Ergani Belediye Başkanı Av. Ramazan KARTALMIŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan POLAT, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve mahalle sakinleri katıldı. Yapılan çalışmalara memnuniyetle karşılık veren yurttaşlar, belediyeye hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Ergani Belediyesi, sosyal yaşam alanları oluşturma faaliyetleri kapsamında dört yılda 5 parkın yapımını tamamlayarak Erganililerin hizmetine sundu. Ergani Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü çalışmalarıyla, geçmişte toplam 25 bin m² olan yeşil alan miktarına, 2015 yılında 95 bin m², 2016 yılında 5 bin m² yeşil alan daha eklenerek yeşil alan miktarı 125 bin m²  ye çıkardı. 2017 yılında ise 20 bin m²  yeşil alan eklenerek toplam yeşil alan 145 bin m²  ye çıkartıldı.

2018 yılı ilk iki ayında 15 bin m²  daha yeşil alan eklenerek toplam 170 bin m² ye çıkartıldı.