Gençlik ve Spor Hizmetleri

SPOR

İlçemiz Nüfus bakımından önemli bir potansiyel oluşturmasına rağmen, spor tesisleri açısından yetersizdir. Orta dereceli okulların 3'ünün bahçesinde basketbol ve voleybol sahaları mevcuttur. Okulların bu konudaki faaliyetleri olumlu boyuttadır. Standart ölçülere uygun 1 futbol sahası vardır. İlçede organize edilen turnuvalara katılım üst düzeydedir. İmkânlar arttırılırsa daha büyük başarı elde edecek yetenekler ortaya çıkabilir.
Ergani Spor Kulübü mevcut olup, 3 adet özel şahsa ait halı saha vardır.

FOLKLOR

İlçemiz folklor açısından oldukça zengindir. Ancak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Okullarda folklor alanında küçük çapta çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır.
İlçemiz folkloru, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgesinin ortak özelliklerini taşımaktadır. Başlıca Halk oyunları ise Delilo, Lorke, İki Ayak, Tek Ayak oyunlarından oluşmaktadır.

Ergani